in het nieuws

Marketingreport: OF-Cityplan gaat strijd aan met leegstand winkelcentraHet gemak van online shoppen heeft veel winkelcentra veranderd in halve spooksteden. Een project in Friesland, dat binnenkort in de rest van Nederland wordt uitgerold, moet daar verandering in brengen. Een groep Friese ondernemers gebruikt de mogelijkheden die internet biedt om winkelstraten nieuw leven in te blazen. 


Met een nieuwe oplossing bindt OF-Connect uit Drachten de strijd aan met die leegstand. Met de marketingapplicatie OF-Cityplan worden de wensen van consumenten en het aanbod van lokale ondernemers aan elkaar gekoppeld. En in tegenstelling tot Facebook en Google, worden deze gegevens slechts gedeeld met de lokale ondernemers die de klant zelf heeft geselecteerd. De aanbiedingen gelden alleen in de winkel, waardoor de consument wordt aangemoedigd de winkel te bezoeken – in plaats van online te kopen. Zo profiteert hij van een korting of aanbieding, en wordt de winkelier met het bezoek een extra verkoopkans geboden.


Tegen de uitholling

Gert de Lange, een van de initiatiefnemers van OF-Cityplan: "Dit is een initiatief om de uitholling van de lokale economie tegen te gaan. Deze oplossing maakt winkeliers zichtbaarder, verbetert hun communicatie en vergroot hun kennis van de lokale klandizie. Bovendien profiteren consumenten van aanbiedingen die aansluiten bij hun voorkeuren."


Modezaak La Moda uit Drachten deed mee aan de pilot van OF-Cityplan en zag in die periode tientallen geïnteresseerde klanten zich abonneren op haar communicatiekanaal.


Ruth Hut, eigenaar La Moda: "Deze mensen kan ik direct informeren over de nieuwste aanbiedingen in de winkel. Ik merk dat vooral persoonlijke aanbiedingen zeer worden gewaardeerd. Op social media blijft het bij likes en volgers, maar je kan er nauwelijks uit opmaken waarin klanten echt geïnteresseerd zijn. Dankzij OF-Cityplan weet ik dat wel. Dit bespaart me veel geld op social media en andere advertentiekanalen."


De Lange: "Wij willen consumenten, verenigingen en lokale ondernemers met elkaar in verbinding brengen, want dat is hard nodig. De lokale economie wordt volledig uitgemoord door grote bedrijven die het zich kunnen veroorloven jaar op jaar verliezen te draaien om marktaandeel te veroveren, ten koste van de lokale economie en daarmee lokale leefbaarheid. Internet is geen gevaar voor winkeliers, maar juist een kans. Maar dan moeten ze internet wel op de juiste manier inzetten. OF-Cityplan is de tool voor verenigingen en lokale ondernemers om het heft weer in eigen handen te nemen."


Bron: Marketingreport.nl
Recente Berichten